Bækkehuset

Krøller eller ej

Oplevelser med tårnfalke hos nabo Søren - helt tilbage i 2010

Det er lang tid siden, men så god en oplevelse for os begge, at vi aldrig glemmer den – og måske kan det glæde andre! Vores nabo kommer en dag og spørger, om vi måske er interesserede i at fotografere nogle tårnfalke, der yngler i en redekasse i hans have. Om vi var!!

Der blev lavet fotoskjul i et træ overfor, og da vi jo ikke var særligt gode til at klatre, blev der monteret en stige + en form for “platform”, så selv jeg (Helle) turde bruge den. Vi havde fri adgang til haven – og den eneste betaling var kopier af vore billeder!

Der var unger i reden – de fodres med mus (og måske andre ting) – kigger ud, når en forælder skriger (tegn på mad)
– og er nu så store, så maden kan afleveres på kanten.

Snart kan ungerne selv sidde på kanten af redekassen – og de følger ivrigt med i, hvad der sker både i luften og nede i  haven.
Og kort tid efter begynder de at flyve lidt kejtet rundt i omegnen – holder sig inde i haven, der er skærmet af mange høje træer.

        Renlighed er en vigtig ting, men den skal også læres! Ligeså at vende vrangen ud på en mus. Men somme tider kommer de voksne med andre dyr end mus.

Og ét sted skal alt det jo starte

De fleste billeder ovenfor er fra 2010. Herunder er der fotos såvel fra tårnfalkene i naboens have som truffet andre steder.

Tårnfalkeunger, der var blevet våde – og som blev reddet af familien, der ejer gården, hvor fuglefamilien havde slået sig ned. Og de overlevede!

Lidt snyd, det er Hasses billede – men de to unger passede så godt på den her plads, så det fik de lov til!