Bækkehuset

Krøller eller ej

BEMÆRK: Fra og med 2024 har vi ikke længere kaniner.

Kaniner

I starten skulle kaninerne levere unger til hundetræningen, naturligvis aflivede unge dyr. Senere “fangede” avlen, og hvad man kunne opnå. Helt ærlig: der gik mange år, før man blev klogere på det! Men vi fik dejlig kaninsteg mm. af de unge dyr (før de fik navne). Og så findes der ikke et mere hyggeligt motions-institut – gødningen er god for haven – og meget ukrudt bruges til kaninmad. Vi har kun omkring 10 kaniner nu, ofte færre.

Det er og var Helles kaniner. Hasse slagter, laver dejlig hø, hjælper med de tunge ting og slagter, når vi har overskud af unger

        Sådan bor de. Sektionen til højre består af 4 bure – lige inden for lågen er der 6 dobbeltbure – og helt til venstre skimtes den sidste sektion med 4 enkeltbure.

     En tur på gangen er sjov, men det er nu godt at komme ind i sit eget bur igen – og til højre snakker mor og enebarnet sammen. De har dobbeltbur og bestemmer selv.

 Til venstre over og under ses et dobbelt-bur. Det giver ekstra motion, og nogle af dyrene finder ud af at lave “toilet” i den ene afdeling,                                                                   hvilket giver mindre arbejde til kaninavleren.

         Kaninerne er vant til Fie – tror måske, at hun er en stor kanin?

                               Sådan fortæller en hunkanin, at den gerne vil parres!